Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Białko daj 220g, tłuszcze 70g, reszta węgle, daj 2400kcal i zobacz jak będzie szło 1. Wrzuć tutaj płatki owsiane + jajka, jedno jajko L waży 60g, więc daj ich kilka a nie 50g 2. Banan jak już to do śniadania, daj jakieś dobre źródło białka jak jajka/mięso jakieś 3. Ok, ale 100g ziemniaków to nic, wybieraj pozycję Kurczak, pierś, ponieważ wszystko [...]
Jest z dokładnością do 0,5 Tak są wpisywane wszelki produkty. Weryfikacja to najczęściej 24h ( z połowa odpada z racji błędów, braku logiki) Pit ile % zostaje Ci w naczyniu, % wilgotności, jakość, obróbka termiczna i jej czas mam też wpływ na wartości i myślę, ze oscylujesz zawsze w granicach błędu nie mniej niż 5% nawet jak starasz się być mega [...]
Ważysz przed obróbką termiczną wszystko. Białka Ci tyle nie trzeba...2g na kg/mc spokojnie starczy 140-150g starczy w zupełności tłuszcze ok, reszta węgle. Wrzucaj też ryby, owoce. Całkiem ok dieta.
Skąd to kumple wiedzą? Znają stan Twojej gosp. hormonalnej na tyle aby to stwierdzić na podstawie ,,tak mi się wydaję''. Wstaw ręcznie pełną ankietę działu. Pigułka informacji na Twój temat jest niezwykle ważna aby przeanalizować Twój model żywienia. Dieta jest obfita w produkty o wysokim stopniu przetworzenia czyt (gainer-syf kompletny, makarony [...]
sorry ze odswiezam ale mam pytanie do bodylina odnoscie pkt 2.: 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. Czyli miecho i rybki wazyc po usmazeniu?zawsze na tym forum mowili ze wszystko wazy sie przed jakakolwiek obrobka termiczna.
BMI Twojego taty = 37, co wskazuje na II stopień otyłości, tłumaczyć to też może nieprawdiłowy metabolizm glukozy. Osobiście spodziewałbym się również , że np poziom cholesterolu całkowitego, jak i frakcji LDL - jest podwyższony, ale nie udzieliłeś mi informacji na ten temat - więc pomijam to w swoich rozważaniach. W ogóle komunikacja z Tobą [...]
Wszystkie wartosci odzywcze w tabelach sa podawane przed obrobka termiczna.Czyli liczysz 600gr miesa a nie np 330. Co do wegli , to najlepiej bedzie jak obliczysz dokladnie swoje zapotrzebowanie i dopiero na tej podstawie ukladaj diete.Ewentualne zmiany wprowadzaj powoli. pzdr!
lepsze pod jakim wzgledem? kazda obrobka termiczna troszke uszkadza wiazania peptydowe chyba na pewno im wiekszy okres i wyzsza temperatura obrobki tym watrosci staja sie mniej przyswajalne co dowodziloby ze jednak zawartosc /trawienna/ bialka w miesie surowym i miesie mocno usmazonym jest troszke inna Zmieniony przez - e-lite w dniu 2009-02-11 [...]
Indeks glikemiczny (IG) to lista produktów uszeregowanych ze względu na poziom glukozy we krwi po ich spożyciu. Oblicza się go dzieląc poziom glukozy we krwi po przeprowadzeniu testu żywnościowego z udziałem 50 gram węglowodanów, przez poziom glukozy uzyskany po spożyciu danego produktu. Na przykład indeks glikemiczny wynoszący 70 oznacza, że po [...]
Każdy tak mówi, że nie da rady wcisnąć, ale jak się nauczysz to dasz radę. Naprawdę warto zastosować się do tego, jedz 6x dziennie 4x posiłek z 30g białka zwierzęcego, 2x przekąska którą uzueplenisz jakieś kalorie. Bo taka była moda na olej Kokosowy i wiórki, ale nie ma on żadnych prozdrowotnych właściwości, a zawiera same nasycone, które na [...]
Sylwetka bardzo fajna, ile wyszło Ci zapotrzebowania na tzn "zerowy bilans" ? Bo kalorii wydaje się dość mało, jak na masę, na takiej kaloryczności to się redukuje. Grahamki wymień na jakieś żytnie pieczywo, na zakwasie, grahamki zazwyczaj barwione są karmelem, masło orzechowe od czasu do czasu, nie jest to najlepszej jakości wybór (arachidy to [...]
Dlaczego nabiał nie jest pełnowartościowym źródłem białka? Zjadasz 250g ryżu na raz? Pamiętaj że wszystko ważymy przed obróbką termiczną Posiłki kiepskiej jakości, np. ryż z jabłkiem do wymiany (brak źródła białka) To samo takie produkty jak pieczywo białe Co do kalorii to trzymaj te 2500kcal i obserwuj co się dzieje Zmieniony przez - OzzyMG w [...]
i z tego względu mam rezygnować z obróbki termicznej? Najlepiej jeść wszystko surowe aby nie traciło na wartości! tak! Przestań zwracać uwage na takie głupoty, a patrz na cały ogół diety jak wygląda. gotowanie na parze to nie obróbka termiczna ?
"Twarogu nie jest w 100% przyswajalna tylko w 50%" a co z pozostałym 50 % wyparowuje :D ? "mleko krowie jest dla cielą" zgadza się, ale dla ludzi też jest, bo jakby idąc takim tropem myślenia co jest dobre i zgodne w naturze. To obróbka termiczna potraw ( gotowanie warzyw ) jest nienaturalna bo ządne zwierze nie gotuje :D "popuri oczywiście że [...]
Generalnie nie jestem zwolennikiem smażenia na patelni mięsa, już lepiej wrzucić mięso na grilla z dwóch stron, obróbka termiczna przechodzi szybciej. Masz jeszcze parowanie, gotowanie, ew. duszenie, pieczenie, spróbuj innych form obróbki cieplnej Fiery :)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wpisuj wszytsko przed obróbka termiczną nie smażona pierś a pierś surowa i olej na którym to smażysz, to samo jajecznica podaj ile jajek i ile tego masła.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wpisuj wszytsko przed obróbka termiczną nie smażona pierś a pierś surowa i olej na którym to smażysz, to samo jajecznica podaj ile jajek i ile tego masła. 2 łyżki, 4 jajka . Za chwilę wrzucę dietę z poprawkami.